Uvjeti poslovanja

Podatci o obrtu

Prapaprat, obrt za proizvodnju i usluge, vl. Iva Samardžija, Kućan Marof, Ulica Ljudevita Gaja 47

Matični broj obrta: 98468766

OIB: 74564396942

Poslovni račun otvoren u Zagrebačkoj banci, IBAN: HR8623600001103020742

Naručivanje

Naše proizvode možete naručiti putem trgovine na mrežnoj stranici, elektronske pošte (info@prapaprat.hr) ili društvenih mreža (Facebook i Instagram).

Plaćanje

Plaćanje naručenih proizvoda obavlja se po primitku ponude virmanski, uplatom na bankovni račun (IBAN: HR8623600001103020742) kod Zagrebačke banke. Ponuda koju primite nakon narudžbe sadrži upute i podatke za plaćanje, a sadrži i 2D bar kod, koji možete skenirati ukoliko se koristite mobilnim bankarstvom kako biste brže i jednostavnije obavili plaćanje. Ukoliko uplata ne bude vidljiva na našem računu u roku od 72 sata od poslane ponude, smatrat ćemo da ste odustali od kupnje.
Ukoliko proizvod osobno preuzimate na adresi obrta, moguće je i plaćanje gotovinom, pri čemu se izdaje fiskalizirani račun.

Dostava

Budući da proizvode izrađujemo prema želji kupaca te ih ručno obrađujemo i bojimo, za svaku je vrstu proizvoda potrebno nekoliko dana za izradu. Konkretno vrijeme potrebno za izradu naznačeno je na mrežnoj stranici kod svakog proizvoda. U vrijeme povećanog broja narudžbi (npr. predblagdansko vrijeme) moguće je odstupanje od predviđenog roka dostave, o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni. Za narudžbe manje od 376,73 kn (50 EUR) naplaćuje se dostava u iznosu od 30 kn (3,98 EUR), dok je kod narudžbi većih od 376,73 kn (50 EUR) dostava besplatna. Za kupce s područja Varaždina i okolice moguće je besplatno preuzimanje proizvoda na adresi obrta.

Obavijest o podnošenju prigovora potrošača

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (NN 19/22), obavještavamo sve kupce da prigovor vezan za kvalitetu naših proizvoda mogu podnijeti u pisanom obliku na adresu Prapaprat, vl. Iva Samardžija, Ulica Ljudevita Gaja 47, 42 000 Kućan Marof ili elektroničkom poštom na adresu info@prapaprat.hr. Shodno spomenutom zakonu, obvezujemo se u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora dostaviti odgovor na prigovor.

Pravo na jednostrani raskid ugovora

Shodno članku 86. Zakona o zaštiti potrošača (NN 19/22), jednostrani raskid ugovora sklopljenog na daljinu kod nas nije moguć jer je predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača i koja je jasno prilagođena potrošaču.

Alternativno rješavanje potrošačkih sporova

Sukladno Zakonu o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova (NN 121/16, 32/19), potrošači se u slučaju neriješenih prigovora mogu obratiti jednoj od ustanova za alternativno rješavanje potrošačkih sporova. Također, potrošač može mrežnim putem podnijeti prigovor na platformi Europske komisije za internetsko rješavanje sporova. Pristup platformi moguć je na sljedećoj poveznici: http://ec.europa.eu/consumers/odr/.