Pravila privatnosti

Obrtu Prapaprat, dostupnom na prapaprat.hr, jedan od prioriteta je privatnost posjetitelja. Ovaj dokument o pravilima privatnosti sadrži sve vrste informacija koje Prapaprat prikuplja i bilježi te kako se njima koristi.

Ako imate dodatnih pitanja ili trebate više informacija o našim pravilima privatnosti, slobodno nas kontaktirajte.

Pristanak

Korištenjem naše mrežne stranice pristajete na našu politiku privatnosti i slažete se s njezinim uvjetima.

Podatci koje prikupljamo

Osobni podatci koji se od vas traže i razlozi zbog kojih se od vas traže da ih dostavite bit će vam jasni u trenutku kada od vas zatražimo da dostavite svoje osobne podatke.

Ako nas kontaktirate izravno, mogli bismo primiti dodatne informacije o vama kao što su vaše ime, adresa e-pošte, telefonski broj, sadržaj poruke i/ili privitaka koje nam možete poslati te bilo koje druge informacije koje možete dati.

Kada se registrirate za račun, možemo tražiti vaše podatke za kontakt, uključujući stavke kao što su ime, naziv tvrtke, adresa, adresa e-pošte i broj telefona.

Kako se koristimo vašim podatcima

Podatcima koje prikupljamo koristimo se na razne načine, uključujući:

Osiguravanje, upravljanje i održavanje naše mrežne stranice
Poboljšanje, personaliziranje i proširenje naše mrežne stranice
Razumijevanje i analiziranje podataka kako koristite našu mrežnu stranicu
Razvijanje novih proizvoda, usluga, značajki i funkcionalnosti
Komunikaciju s vama kako bismo vam pružili ažuriranja i druge informacije u vezi s mrežnom stranicom te u marketinške i promotivne svrhe
Slanja e-pošte
Pronalaženje i sprječavanje prevare
Log datoteke


Prapaprat slijedi standardni postupak korištenja log datoteka. Ove datoteke bilježe posjetitelje kada posjećuju mrežne stranice. Sve hosting tvrtke rade to, kao i dio analitike usluga hostinga. Podatci prikupljeni datotekama dnevnika uključuju adrese internetskog protokola (IP), vrstu preglednika, davatelja internetskih usluga (ISP), oznaku datuma i vremena, stranice za upućivanje/izlaz i eventualni broj klikova. Oni nisu povezani s bilo kakvim podacima koji mogu osobno identificirati osobu. Svrha informacija je analiza trendova, administriranje stranice, praćenje kretanja korisnika na mrežnoj stranici i prikupljanje demografskih podataka.

Kolačići i Web Beaconi

Kao i svaka druga mrežna stranica, Prapaprat koristi ‘kolačiće’. Njima se koristimo za pohranjivanje informacija uključujući postavke posjetitelja, kao i dijelovi mrežne stranice kojima je posjetitelj pristupio. Podatcima se koristimo za optimizaciju korisničkog iskustva prilagodbom sadržaja naše mrežne stranice na temelju vrste preglednika posjetitelja i/ili drugih informacija.

Pravila o privatnosti partnera za oglašavanje

Oglasni poslužitelji ili oglasne mreže trećih strana koriste tehnologije kao što su kolačići, JavaScript ili Web Beacons koji se koriste u njihovim oglasima i poveznicama koje se pojavljuju na stranicama prapaprat.hr, a koje se šalju izravno u preglednik korisnika. Oni automatski primaju vašu IP adresu kada se to dogodi. Te se tehnologije koriste za mjerenje učinkovitosti njihovih reklamnih kampanja i/ili za personalizaciju reklamnog sadržaja koji vidite na mrežnim stranicama koje posjećujete.

Imajte na umu da Prapaprat nema pristup niti kontrolu nad ovim kolačićima koje koriste oglašivači trećih strana.

Pravila privatnosti trećih strana

Pravila o privatnosti obrta Prapaprat ne odnose se na druge oglašivače ili mrežne stranice. Stoga vam savjetujemo da za detaljnije informacije pogledate politiku privatnosti ovih poslužitelja oglasa trećih strana. U njima postoje upute o tome kako isključiti ili uključiti određene opcije.

Možete odabrati onemogućivanje kolačića putem individualnih opcija preglednika. Kako biste saznali detaljnije informacije o upravljanju kolačićima s određenim mrežnim preglednicima, možete ih pronaći na odgovarajućim mrežnim stranicama preglednika.

GDPR prava na zaštitu podataka

Željeli bismo biti sigurni da ste u potpunosti svjesni svih svojih prava na zaštitu podataka. Svaki korisnik ima pravo na sljedeće:

Pravo na pristup – imate pravo zatražiti kopije svojih osobnih podataka.

Pravo na ispravak – imate pravo zahtijevati da ispravimo bilo koju informaciju za koju smatrate da je netočna. Također imate pravo tražiti da dopunimo podatke za koje smatrate da su nepotpuni.

Pravo na brisanje – imate pravo zatražiti da izbrišemo vaše osobne podatke, pod određenim uvjetima.

Pravo na ograničenje obrade – Imate pravo zatražiti da ograničimo obradu Vaših osobnih podataka, pod određenim uvjetima.

Pravo na prigovor na obradu – imate pravo na prigovor na našu obradu vaših osobnih podataka, pod određenim uvjetima.

Pravo na prenosivost podataka – imate pravo zatražiti da podatke koje smo prikupili prenesemo drugoj organizaciji ili izravno vama, pod određenim uvjetima.

Ako postavite zahtjev, imamo mjesec dana da vam odgovorimo. Ako želite ostvariti bilo koje od ovih prava, obratite nam se.

Informacije za djecu
Još jedan dio našeg prioriteta je zaštita djece tijekom korištenja interneta. Potičemo roditelje i skrbnike da promatraju, sudjeluju i/ili nadziru i usmjeravaju svoje online aktivnosti.

Prapaprat svjesno ne prikuplja nikakve osobne podatke od osoba mlađih od 16 godina. Ako mislite da je vaše dijete dalo ovu vrstu informacija na našoj web stranici, preporučujemo vam da nas odmah kontaktirate, a mi ćemo dati sve od sebe da odmah uklonimo takve informacije iz naše evidencije.